Eteeristen öljyjen sisäinen käyttö

Eteeristen öljyjen sisäinen käyttö jakaa mielipiteitä. En suosittele eteeristen öljyjen sisäistä käyttöä missää yhteydessä, koska niiden lyhyt- ja pitkäaikaiskäytön vaikutuksista ei vielä tiedetä tarpeeksi. Sen lisäksi ei ole tarpeeksi tutkittua tietoa oikeista annostelumääristä.

Yleiset turvallisuusriskit: vatsavaivat, maksatoksisuus ja yhteisvaikutukset muiden lääkkeiden kanssa.Jos kuitenkin haluat käyttää eteerisiä öljyjä sisäisesti, alla olevien vinkkien kautta teet sen mahdollisimman turvallisesti.

TURVALLINEN SISÄINEN KÄYTTÖ 

Jos kuitenkin päätät käyttää eteerisiä öljyjä, tee se yhdessä lisensoidun ja ammattitaitoisen aromaterapeutin ohjeistuksella. Tässä muutama perusvinkki, mitä kannattaa ainakin ottaa huomioon:

 1. Käytä kasviöljyllä täytettyjä enteropäällysteisiä kapseleita tai geelikapseleita
 2. Kasviöljykapseleiden sijaan voidaan myös käyttää siirappia/hunajaa

Koska tarkkoja annostusohjeita ei ole tiedossa, suun kautta otettavia eteerisiä öljyjä kannattaa käyttää ainoastaan, kolme (3) tippaa kolme (3) kertaa päivässä kahden (2) viikon ajan. Liiallinen käyttö voi aiheuttaa maksatoksisuutta.

VIRHEELLINEN SISÄINEN KÄYTTÖ

Eteerisiä öljyjä ei koskaan voi ottaa suun kautta veden, teen tai muiden nesteiden kanssa! Eteeriset öljyt eivät liukene veteen, joten nesteen kanssa otettuna ne aiheuttavat ärsytystä kehon sisäisillä limakalvoilla (suusta vatsaan).

Ole tietoinen yhteis- ja sivuvaikutuksista! Vaikka eteeriset öljyt ovat luonnollisia, ne ovat vahvoja, tiiviissä muodossa olevia aineita, joita ei pidä ottaa ilman asianmukaista tietoa!

ETEERISET ÖLJYT, JOILLA TUNNETUSTI YHTEISVAIKUTUKSIA LÄÄKKEIDEN KANSSA

Alla olevista listoista löydät tunnetut eteeriset öljyt, jotka kaikkein todennäköisimmin vaikuttavat muuhun lääkitykseen, joko lisäämällä tai vähentämällä kyseisen lääkkeen tehoa.

Alla mainituilla eteerisillä öljyillä on todettu yhteisvaikutus lääkkeiden kanssa, koska ne sisältävät eteeristen öljyjen ainesosaa nimeltä Sitraali:

 1. Lemongrass
 2. May Chang
 3. Honey Myrtle
 4. Lemon Myrtle
 5. Lemon-scented Tea Tree

Alla mainituilla eteerisillä öljyillä on todettu yhteisvaikutus lääkkeiden kanssa, koska ne sisältävät eteeristen öljyjen ainesosia nimeltä Alpha-Bisabolol/Chamazulene:

 1. Balsam Poplar
 2. Blue Chamomile
 3. Blue Tansy
 4. Yarrow

Alla mainituilla eteerisillä öljyillä on todettu yhteisvaikutus lääkkeiden kanssa, koska ne sisältävät eteeristen öljyjen ainesosaa nimeltä Methyl Salicylate:

 1. Sweet Birch
 2. Wintergreen

HUOM!

Älä koskaan päätä ottaa eteerisiä öljyjä itse tai jos joku suositteli sitä sosiaalisessa mediassa tai verkossa. 

Kannattaa aina ottaa ensin yhteyttä lisensoituun ja ammattitaitoiseen aromaterapeuttiin, jotta eteeristen öljyjen sisäinen käyttö on turvallista ja tehokasta!