Eteeristen öljyjen osto-opas!

Eteeristen öljyjen osto-opas!

Mistä kannattaa ostaa eteerisiä öljyjä? Mitkä eteeriset öljyt ovat laadultaan parhaita? Mikä brändi on se laadukkain ja ylivoimaisin? Uutetaanko Suomessa eteerisiä öljyjä?

Näihin kysymyksiin ei ole yksiselitteistä vastausta, paitsi viimeisimpään "Uutetaanko Suomessa eteerisiä öljyjä". Siihen vastaus on EI. 

Lainaten Ulla Grace:a (kansainvälisesti arvostettua alan ammattilaista, joka toi aromaterapian pohjoismaihin 1990-luvun alussa):

"Eteeristen öljyjen koostumus muodostuu kunkin kasvin perimän, kasvualueen, ilmaston sekä kasvatusmenetelmän mukaan ja se on joka vuosi omanlaisensa. Samassa paikassa, samasta siemensadosta kasvatetut kasvit eivät välttämättä tuota samanlaista öljyä joka vuosi. Luonto ei tee standardeja. Kaikki markkinoilla olevat eteeriset öljyt eivät ole luonnontuotteita."

"Jos eteerinen öljy tuoksuu jokaisessa uudessa pullossa samalta kuin edellinen, se todennäköisesti ei ole luonnontuote tai sitä on jatkettu synteettisillä tuoksuilla tai jostain muusta öljystä erotetuilla komponenteilla. Öljyn laatua voidaan arvioida myös tipauttamalla sitä tippa valkoiselle paperille ja tarkistaa onko paperissa öljyinen jälki vielä muutaman päivän kuluttua. Jos on, niin silloin sitä on todennäköisesti laimennettu kasviöljyllä. Useimmat aidot eteeriset öljyt haihtuvat paperista kokonaan. Olen ehdottomasti sitä mieltä että luomusertifioidut öljyt ovat parhaita vaihtoehtoja, koska niistä ei jää elimistöömme ylimääräisiä kasvatuksessa käytettyjen torjunta-aineiden jäämiä. Mikä on hyväksi ympäristöllemme ja luonnolle, on hyväksi myös meille."

MITÄ OTTAA HUOMIOON OSTAESSA ETEERISIÄ ÖLJYJÄ

Tässä asiassa ei ole "one size fits all" -ajatusmallia, sillä toiset haluavat ostaa pieniltä tuottajilta ja toiset taas isoilta tunnetuilta yrityksiltä. Alla kuitenkin hyvä check-list, mikä kannattaa käydä läpi, ennen kuin ostaa eteerisiä öljyjä, jotta laatu on taattu!

CHECK LIST:

  • Yleistiedot yrityksestä - sijainti ja kuinka monta vuotta toiminnassa
  • Tuotteet - mitä tuotteita valikoimassa
  • Hinta-haarukka - ovatko kaikki eteeriset samaa hintaluokkaa vai erottuvatko selkeästi tietyt öljyt kalliimpina kuten ruusu, santelipuu, neroli jne. Tasahintaisuus huono merkki!
  • Asiakaspalvelu - onko auttavainen, toimittavat vastauksia, läpinäkyvyys
  • Eteeristen öljyjen alkuperämaa - löydettävissä joko verkkosivuilta tai itse pullosta
  • Laadun varmistus - verkkosivuilta löydyttävä GS/MS analyysit /turvallisuusraportit
  • Kolmannen osapuolen tuotetestaus - pienimmissä yrityksissä tämä ei välttämättä saatavilla kustannussyistä
  • Pakkaus- ja etikettien merkintä - kasvitieteellinen nimi, alkuperämaa, viimeinen käyttöpäivä (jos ei pullossa, niin oltava GS/MS raporteissa)
  • Turvallisuustietoa eteerisiten öljyjen oikeaoppisesta käytöstä
  • Oma kokemus tuotteesta (jos päätät ostaa testiin) - onko tuoksu raikas ja tuore


Yllä olevillä vinkeillä pääset jo pitkälle, kun haluat ostaa laadukkaita ja puhtaita eteerisiä öljyjä.

Jos kaikkia tietoja ei löydy verkkosivuilta, on tärkeää, että asiakaspalvelu auttaa ja toimittaa sinulle pyydetyt tiedot muitta mutkitta, ilman selityksiä. Varsinkin pienet yritykset eivät välttämättä ilmoita kaikkea verkkosivuillaan, mutta auttavat mielellään henkilökohtaisesti.

Eli vastaus kirjoituksen alussa oleviin kysymyksiin: Ei ole olemassa yhtä ainoaa hyvää yritystä ja eteeristä öljyä! On isoja ja pieniä hyviä yrityksiä, riippuen mitä itse arvostaa ja hakee tuotteelta sekä brändiltä.

Ihanaa helmikuun aikaa ja tulevaa ystävänpäivää!

XOXO, Maija
#KuuraLove

Takaisin blogiin