Sairastelusta on tullut uusi normaali!

Sairastelusta on tullut uusi normaali!

Oletko huomannut, että iltapäivälehdet, SoMe-kanavat ja naistenlehdet ovat kaikki pullollaan artikkeleita ja ihmisten tarinoita, joissa puhutaan sairauksista?

Autoimmuunisairaudet yleistyvät, syöpien räjähdysmäinen kasvu, alzheimerin lisääntyminen jo 40-vuotiailla...

Kakkostyypin diabeteksen esiintyvyys nuorilla kasvoi 285 prosenttia vuodesta 1990 vuoteen 2019 (Yle), unohtamatta kausiflunssia, joita on jo useampia variaatiota ja ympäri vuoden.

Muistan itse lapsena ihmetelleeni, kun vanhemmat ystävineen pohtivat omia kremppoja ja sairauksia. Se maailma tuntui niin vieraalta, tylsältä ja kaukaiselta. He olivat jo "vanhoja", kun olivat siinä 50-vuoden paikkeilla ja tämä maailma ei ollut vielä minun maailmani.

Nyt tämä keskustelu on jo arkipäivää lähes jokaisessa lapsiperheessä ja koskettaa kaikkia ikäluokkia. Et voi olla törmäämättä diagnooseihin, nepsylapsiin, autoimmuunisairauksiin ja muihin vaivoihin. 

Aloin seuraamaan ja tarkkailemaan ympäristöäni. Kuinka monella perheellisellä on aikuisten oikeasti terve lapsi syntymästä. Loppujen lopuksi tulin siihen tulokseen, että terveet lapset kuuluvat vähemmistöön ja tämä on mielestäni hälyyttävää!

Terveellä lapsella tarkoitan, että ei ole minkäänlaisia oireita, allergioita, yliherkkyyksiä, nepsyoireita, raudanpuutteita ym. Lapsi, jonka kanssa ei tarvitse miettiä terveysasioita kutakuinkin laisinkaan.

Aikuiset ja lapset kärsivät, se on selvää! Mutta onko tämä kaikki kiinni geeneistä, kuten väitetään, vai myydäänkö tämä ajatus meille rivien välistä, jotta luulemme että mitään ei ole tehtävissä ja lääketeollisuus kukoistaa.

Tässä kohtaa tulee mieleen epigenetiikka ja kuinka omat valinnat, käyttäytyminen ja elinympäristö voi muuttaa geeniesi tapaa toimia. Geenit vaikuttavat vain 20 % sairastumiseemme. Voimme siis 80 % vaikuttaa terveyteemme elintavoilla, puhtaalla ruualla, vastustuskykyä vahvistamalla sekä puhdistamalla kehoa! 

Huomioidaan meidän muuttunut elimympäristö, johon kehomme ei ole sopeutunut. Meidän elinympäristössä on enemmän ja enemmän patogeeneja (bakteerit ja virukset), säteilyä (wifi, 5G jne), raskasmetalleja, torjunta-aineita ja muita ilmansaasteita.

Meidän ruoka on harvoin enää puhdasta, aitoa ruokaa. Tuoteselosteet paljastavat, miten paljon kemikaaleja ruuassamme on ja suurin osa näistä ei ole kehollemme hyväksi. Unohtamatta geenimanipulaatiota (GMO).

Vuosien varrella on ollut useampia dokumentteja, joissa tutkitaan miten kauan vieraat kemikaalit ja toksiinit pysyvät kehossamme. Lopputulos jokaisessa on aina sama: "Ne poistuvat verestä hyvinkin pian, jo seuraavana päivänä mittaustulos on jo puhdas". 

Tästä nouseekin ajatus, tottakai ne poistuvat verestä ja aika piankin, sillä jos ne jäisivät verenkiertoomme, sehän olisi meille ihmisille jo hengenvaarallista, sillä kyse olisi jo verenmyrkytyksestä. Mihin ne sitten menevät? Maksaan!

Maksa on meidän filtteri. Sinne ne menevät. Ja nyt kun saasteita, kemikaaleja ym tulee nopeampaa tahtia sisään kehoomme, kun maksa ehtii puhdistaa, se "falskaa" ja niitä pääsee verenkierron mukana muihin sisäelimiin ja aivoihin. Lisäkuormitusta maksalle aiheutuu myös rasvaisesta ruokavaliosta ja stressistä. 

Pikku hiljaa tämä kerääntymä alkaa vaikuttamaan solutasolla, eikä keho pysty toimimaan enää optimaalisesti. Sairaudet ja vaivat ilmestyvät!

Joten nyt on hyvä pysähtyä ja havahtua, että meidän biologinen normi ei sovellu meidän moderniin maailmaan. Tästä ei kannata kuitenkaan lannistua, sillä oli ympäristömme millainen tahansa, ihmisen keho tekee aina töitä itsensä eteen ja pyrkii terveyteen. 

Meidän tehtävä on kuitenkin auttaa kehoamme voimaan hyvin, vahvistumaan ja tervehtymään. Se me tehdään vähentämällä altistumista kehoa kuormittaville asioille sekä tarjoamalla keholle ravitsevia ruokia, puhdasta vettä, vahvistamalla vastustuskykyä ja puhdistamalla kehoa säännöllisesti.

Jos haluat tietää aiheesta lisää, ota yhteyttä!

 XOXO, Maija

HEALTH IS FREEDOM® 

Takaisin blogiin