Minun tarinani

Minun tarinani

Olen jo pitkään halunnut kertoa oman tarinani ja kamppailustani terveyden kanssa. Reflektoimalla omaa historiaa, asiat näyttäytyvät uudessa valossa ja huomaa itsekin, kuinka paljon asiat ovat muuttuneet. Sitä helposti unohtaa, millaista elämä on ollut, kun voi jo hyvin.

Mutta ihan eniten haluan kirjoittaa tämän tekstin Sinulle, joka kamppailet terveytesi, rohkeutesi ja oman polun löytämisen kanssa, sillä toivon, että tämä tuo sinulle uskoa ja toivoa, että myös Sinä voit parantua ja elää täyttä elämää.

Hetken jo mietin, mistä aloitan, mutta aloitanpa alusta! Synnyin tavalliseen perheeseen 70-luvulla ja... Vitsi vitsi, en nyt ihan näin alusta aloita, mutta sanotaanko, että siitä alusta, milloin aloin kärsiä erinäisistä oireista ja sairauksista.

Muutimme Yhdysvaltoihin, kun olin 9-vuotias. Sitä ennen en kärsinyt juurikaan mistään terveyshuolista. Olin perusterve lapsi. Muutto oli kuitenkin nuorelle tytölle hyvinkin stressaavaa, uuteen maahan ja kulttuuriin, en osannut englantia kuin muutaman sanan ja kaikki tuttu ja turvallinen piti jättää taakse.

Tämä aiheutti minulle sisäisesti niin paljon stressiä, jota itse en edes mielen tasolla silloin käsittänyt, että kehoni alkoi oireilla. Heti muuton jälkeen aloin kärsiä rasitusastmasta ja minulle puhkesi niin paljon ruoka-aine allergioita sekä muita allergioita, että pelkästä tuoreeltaan leikatusta nurmikosta sain iho-oireita. Tätä kesti pitkään, allergiat kuitenkin hellittivät ajan myötä, mutta rasitusastma jäi. Nyt näin aikuisiällä onkin huomattu, että rasitusastma olikin todellisuudessa äänihuulisalpaus, joka edelleen nostaa välillä päätään, jos stressi pääsee pahaksi. Tämän juurisyy onkin ärtynyt/tulehtunut vagushermo, joka kulkee kaulan läpi, ja reagoi helposti stressiin muiden osatekijöiden kanssa.

Teini-iän kuljin kutakuinkin oireettomana, mutta mielen tasolla alkoi tuntua. Muutimme takaisin Suomeen minun ollessa kriittisessä iässä, juurikin 14-vuotias. Olin jo sopeutunut amerikkalaiseen elämäntyyliin ja juurtunut sinne. Muutto takaisin Suomeen oli vaikea, sillä taas minut repäistiin pois tutusta ja turvallisesta. Tästä avautuikin järjettömän syvä turvattomuuden trauma, joka oli alkanut jo varhaisessa elämänvaiheessa, puutteellisesta kiintymyssuhteesta vanhempiin elämäni alkutaipaleella ja täten aiheuttanut emotionaalisen trauman, turvattomuuden ja pelon jatkuvan läsnäolon.

20-vuotiaana keho alkoi jälleen reagoida, tällä kertaa myös mielen tasolla, lievällä ahdistuksella ja paniikkikohtauksilla. Kehon tasolla aloin kärsiä uusista oireista, aivan käsittämättömistä vatsa- ja suolisto-ongelmista

Samalla minulle puhkesi vulvodynia, johon tänäkään päivänä ei ole "parannuskeinoa". Tämä on hurjaa vauhtia yleistyvä sairaus nuorten naisten keskuudessa ja hyvinkin harmillinen vaiva niin fyysisellä kuin mentaalisella tasolla. Voin kertoa, että kyllä, tästä voi parantua, sillä minä olen!

Mennään taas eteenpäin. Lähdin opiskelemaan ammattikorkeakouluun ja tein töitä koulun ohella. Päiväni olivat ympäripyöreitä, aamulla kouluun ja illaksi iltavuoroon viikonloppuja unohtamatta. Uupumus alkoi pikku hiljaa hiipiä. Nostan tähän väliin esille jälleen stressin. Stressi, aikamme suurin pandemia, on monen sairauden taustalla, joten suhtauduthan stressiin oikein! Stressi nostaa esille kehossa jo piileviä sairauksia ja nopeutta niiden esilletuloa.

Loput voittekin jo arvata! Vatsa- ja suolisto-oireeni pahenivat, ahdistus ja paniikkikohtaukset syvenivät, masennus saapui. Lisäksi minua vaivasi akne, aivosumu, jatkuva väsymys, burnout, selittämättömät sydämentykytyksetekseema, tinnitus, asentohuimaus (vertigo), krooninen turvotus (edeema), selittämätön painonnousu, allergiat palasivat, ruoka-aineyliherkkyydet räjähtivät käsiin, vuotavan suolen oireyhtymä, jatkuvat hiivatulehdukset, kuumia aaltoja, kylmät kädet ja jalat, unettomuus ja vakavat univaikeudet. Lisäksi oli pieniä kremppoja siellä täällä ja kaiken tämän ympärillä hengitti pelko ja turvattomuus. Ilo katosi ja vajosin synkkyyteen.

Ensin yritin hoitaa itse itseäni kaikella sillä tiedolla, mitä siihen asti olin lukenut ja oppinut. Olen henkeen ja vereen aina ollut kiinnostunut terveydestä, ravinnosta ja biologiasta. Mietin, että ei tämä näin voi mennä. Ei tämä ole normaalia ja siitä alkoikin tutkimusmatkani kohti terveyttä, iloa ja elinvoimaa.

Tästä eteenpäin, voitte vain kuvitella mitä tapahtui. Rahaa paloi tuhansia euroja mitä ihmeellisimpiin tutkimuksiin, testeihin, kirjoihin, kursseihin, terapiaan ja lääkärikäynteihin. Rehellisyyden nimissä liikutaan n.30 000 € maastossa. Halusin ymmärtää kaiken, halusin tietää juurisyyn ja ymmärtää miksi. Kokeilin aivan kaikkea maan ja taivaan väliltä. Ihan jokaista erilaista ruokavaliota, trendiä ja ratkaisua.

Nojauduin tieteeseen ja tutkin kaiken mahdollisen. Uskoin, että kyllä se vastaus sieltä vielä löytyy, mutta eipä löytynyt. Tutkimukset oavt helposti rahoitettu jonkun edunsaajan mukaisesti, oikeaa "puhdasta" tiedettä on vaikea löytää, kaikki trendit ja muut ruokavaliot toistavat itseään ja vievät vain tiettyyn pisteeseen, mutta ei maaliin asti. Terveys ja hyvinvointi on bisnestä, joka myy!

Turhauduin, annoin periksi ja palasin juurille. Palasin luontoon, meidän ihmisen kehoon, biologiaan ja siihen, miten kaikki toimii biologisen normin näkökulmasta. Peilasin ja peilaan edelleen kaiken luonnon kautta!

Sain myös käsiini mutkan kautta Medical Medium -kirjasarjan ensimmäisen kirjan, joka muutti kaiken. Nyt ymmärsin! Tämän pohjalta osasin lähteä etsimään ja vertailemaan tieteen näkökulmaa, niitä artikkeleita ja todisteita, että asia todella on näin. Ja niitähän löysin!

Avasin silmäni sille, miten luonto tarjoaa meille kaiken. Medicine is all around us! 

Tästä eheytyminen alkoi. Luontoyhteys, puhdas ja luonnollinen ruoka, kehon puhdistaminen, hyödyntämällä kaikkea sitä, mitä Äiti Maa meille tarjoaa eri muodoissaan. Palasin itseni äärelle, jotta kuulisin ja näkisin paremmin, mitä minä tarvitsen ja kuka olen.

Vertailin meidän biologista normia sosiaaliseen normiin ja huomasin, kuinka nurinkurin kaikki on. Aloin liikuttamaan kehoani luonnollisen liikkeen kautta, perehtymään ihmisen luonnolliseen kasvuun ja kehitykseen, sekä menemään kohti ihmisen luonnollista tilaa, tasapainoa ja vapautta.

Huomasin myös, miten tunnetyöskentely ja myötätunto ovat elintärkeitä, ja ymmärrys siitä, kuinka paljon oman totuuden puhuminen ja oman voiman löytäminen vaikuttaa terveyteemme niin kehon, mielen ja sielun tasolla.

Meillä kaikilla on oikeus olla terveitä ja vapaita, siksi yritykseni slogan onkin Health is Freedom®. Keho tekee koko ajan töitä eteesi ja jos annat sille mitä se tarvitsee, se alkaa eheytymään. Keholla on luontainen kyky parantaa itseään!

Kaikista yllä olevista sairauksista ja vaivoista jäljellä on enää kolme (3). Kaikista muista olen parantunut!

Painonnousu on edelleen herkässä, sillä kehon puhdistaminen vie aikaa. Paino reagoi heti, jos on ylimääräistä stressiä tai ruokavalio ei ole optimi. Ylipainon juurisyy on maksa. Kun maksa on ylikuormittunut, eikä enää jaksa täydellä teholla, alkaa paino nousemaan. Maksa terveys on yhteydessä myös moniin muihin sairauksiin, joista kirjoitan blogiin joku toinen kerta.

Toinen, minkä parantaminen vie aikaa on äänihuulisalpaus. Siinä on monta eri tekijää ja tämän parantaminen vie aikaa, mutta siitäkin voi parantua. Kolmantena, tunteiden purku kehosta. Nyt on aika purkaa ne tunteet ja tunnelukot sieltä kehosta. Vapautua menneisyydestä lopullisesti! Tähän itse käytän Rosen-kehoterapiaa ja käyn hoidossa TÄÄLLÄ.

Nyt olen tässä, Sinua varten, jotta Sinäkin löydät terveyden, elinvoiman, ilon, rohkeuden ja omannäköisen elämän!

XOXO, Maija

HEALTH IS FREEDOM®

Takaisin blogiin