Kollageeni nuoruuden lähteenä?

Kollageeni nuoruuden lähteenä?

Kollageeni todella on nuoruuden lähde, mutta on tärkeää tietää, miten tukea ja  ylläpitää kehon omaa, luonnollista kollageenituotantoa oikein. 

Markkinoilla on useita kollageenivalmisteita, mutta onko niistä oikeasti hyötyä?  Onko kollagaanivalmisteet ratkaisu nuoruuden säilyttämiseksi, vai voisiko olla vielä parempi tapa?

Kyllä, on olemassa vielä parempi tapa!

Itse hieman karsastan ajatusta "nuoruuden säilyttäminen". Miksi meidän pitää pysyä nuorena, kun kaikki elämässä luonnollisesti vanhenee. Itse haluan ennemmin ajatella, että pidämme itsemme vahvana, sekä tuemme kehomme luontaista terveyttä parhaalla mahdollisella tavalla läpi elämän.

Markkinoiden kollageenivalmisteet ovat  pääosin joko eläinperäistä kollageenia tai kasviperäistä kollageenia. Kyseiset valmisteet ovat keholle ns. "vieraassa muodossa", joten keholla on kova työ tunnistaa, pilkkoa, saati hyödyntää niitä. Tästä johtuen keho eliminoi suurimman osan, joten heität rahasi kutakuinkin hukkaan. Osa kollageenivalmisteista voi myös ärsyttää suolistoa sekä sisältää ikäviä täyteaineita, jotka kuormittavat maksaasi.

Itse tutkin terveyttä/ihmistä aina biologian ja luonnon kautta. Onko meille luontaista syödä itse kollageenia, jotta lisäämme omaa kollageenituotantoa? Ajatus tuntuu jokseenkin vieraalta. Vähän niin kuin söisimme eläimen maksaa, parantaaksemme oman maksan tai syömällä eläinten silmiä parantaaksemme omaa näkökykyämme... 

Kehomme tarvitsee rakennusaineita, jotta se on vahva, terve ja toimii optimaalisesti. Jos annamme keholle sitä, mitä se tarvitsee, se kukoistaa, jos taas emme, sen elinvoima hiipuu ja solut sekä muut rakennuspalikat eivät uusiudu parhaalla mahdollisella tavalla.

Paras kollageenin rakennupalikka on silica, eli piikollageeni (piioksidi). Ilman piioksidia, elimistö ei pysty tuottamaan kollageenia luonnollisesti.

Mihin kaikkeen silica vaikuttaa kehossasi?

  • Hampaat
  • Nivelet
  • Luusto
  • Iho
  • Hiukset
  • Kynnet

Lisäämällä seuraavia ruokia ruokavalioosi, edistät kehosi luonnollista kollageenituotantoa

Ruoka

Aloe Vera, kurkku, viinirypäleet, lehtikaalin varret, mustikat, kirsikat, meloni, artisokka, tankoparsa, lehtivihreät ja vehnänoras.

Yrtit ja villivihannekset

Voikukanjuuri, sitruunamelissa, nokkonen ja korkekasvit, kuten esim. peltokorte.

Ravintolisät

Parhaat ravintolisät ovat puhtaat Living Silica-valmisteet. Itse tykkään Orgono Living Silica -tuotteista. Näissä on paras biosaatavuus! 

Muita kollageenituotantoa lisäävät ravintolisät ovat C-vitamiini sekä MSM.

"Collagen is a critical aspect of the human body. It is partially responsible for keeping our skin intact. It´s an important protein for connective tissue throughout the body. Without healthy collagen, we can show signs of aging quickly and we can weaken internally. This has nothing to do with consuming collagen. Rather, we need to build healthy collagen". - Anthony William

Ei ole oikotietä terveyteen, kaikki on kiinni siitä, mitä kehoosi laitat!

Health is Freedom! 

XOXO, Maija

Informaation ja inspiraation lähteet:
@nutritionschool @medicalmedium #lifeexperience
Takaisin blogiin