Blog & News - Kuura Lifestyle — Magical Plants

Magical Plants - Piharatamo

Posted by Maija Vastamäki on

Magical Plants - Piharatamo

 

Piharatamo on erittäin monimuotoinen lääkekasvi! Älä väheksy, sillä piharatamoa voi käyttää mm.: yskän rauhoittamiseen sekä ysköksien irroittamiseen, poistamaan tulehduksia limakalvoilta, nostamaan vastustuskykyä (torjumaan viruksia ja hiivoja), supistamaan limakalvoja, tyrehdyttämään verenvuotoja, sekä vahvistamaan ja pehmentämään ihoa. 

Tuoreet lehdet ja lehtien puristemehu estävät bakteerien kasvua ja puhdistavat haavoja!

Read more →

Magical Plants - Voikukka

Posted by Maija Vastamäki on

Magical Plants - Voikukka

 

Voikukassa on kolme (3) kertaa enemmän ravinteita kuin muissa salaattikasveissa: vitamiineista A-, K-, B-, C- ja E-vitamiineja, koliinia, folaattia, kivennäisainesta kalsiumia, kuparia, mangaania ja rautaa.

Keväällä ja loppukesällä ja valossa kasvaneissa kasveissa on eniten ravinteita. Kitkerimmissä voikukissa on eniten C-vitamiinia. Lehdistä, nupuista ja juurista voi muiden villivihannesten kanssa valmistaa puhdistuskuurituoremehua, teetä tai tinktuuraa. Lehdistä ja juurista yhdessä voi valmistaa tuoremehua tai "fitnessteetä".

Read more →

Magical Plants - Sitruunamelissa

Posted by Maija Vastamäki on

Magical Plants - Sitruunamelissa

 

Sitruunamelissa on todella monipuolinen kasvi. Se poistaa jännitystä ja hermostuneisuutta. Se auttaa stressiin, jos stressin taustalla on jännitys. 

Käytä esim. esiintymisjännitykseen, työhaastattelussa tai lasten rauhoittamiseksi ennen jännittävää tapahtumaa. Sopii oikein hyvin unettomuuteen, sydämentykytyksiin ja vatsavaivoihin. Sitruunamelissa rauhoittaa mm. ilmavaivoja ja vatsan nipistelyjä.

Sitruunamelissasta on apua myös lieviin kuukautiskipuihin. Juo sitruunamelissaa, kun olet kuumeessa tai vilustunut.

Read more →

Magical Plants - Timjami

Posted by Maija Vastamäki on

Magical Plants - Timjami

 

Timjamit ovat tulehduksia poistavia ja hyvänmakuisia. Ne vahvistavat keuhkoja. Jos vilustut tai on pienikin mahdollisuus saada tartunta, juo timjamiteetä säännöllisesti. Käytä timjamia äkilliseen yskään, keuhkoputkentulehdukeen, kurkkukipuun ja käheyteen.

Timjami parantaa myös psyykkisiä kykyjä ja selvännäköisyyttä. Lisää timjamia ruokiin tai juo timjamiteetä, jotta hallitsisit henkisiä kykyjäsi.

Read more →